Paarden springen in de bak

Of te wel: Jumping De Ruif.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Een nieuwe camera die uitgeprobeerd moet worden. Waarom een nieuwe camera? Nou, om in ieder geval bij minder licht toch foto’s te kunnen maken zonder te moeten flitsen. Wanneer gebruik je dat dan? Bij concerten en paarden. De laatste schijnen erg slecht tegen flitsen te kunnen, daar schrikken ze van.

De Ruif-0298Dan moet je de camera dus ook gebruiken. Gelukkig was er op manege De Ruif een nieuwjaarsreceptie waarbij ook een springwedstrijd gehouden werd. Een uitgelezen moment om de camera uit te proberen. Doordat ik al eerder foto’s gemaakt had bij De Ruif mocht ik tijdens de wedstrijd in de bak rondlopen om te fotograferen. Hierdoor kon ik dicht op de hindernissen komen. De foto’s van die dag heb ik voor de verandering op mijn flickr-account gezet.

De nevenstaande foto was technisch niet perfect, hij is niet geheel scherp. Wel zie je de snelheid van het paard en het gespannen gezicht van de ruiter. Vooral het dynamische van deze foto maakt hem sterk, de lijn van de ruiter en het paard lopen (bijna) parallel.
Bij deze foto is de camera al behoorlijk tot zijn grens gedwongen wat belichten betreft. Voor de techneuten: iso 12800, 1/200 sec f/4.5. Je ziet ruis (uiteraard), maar storend vind ik dit niet. Wat is jullie mening?

Reacties zijn gesloten.