Macro-foto’s

Eens in de zoveel tijd kriebelt het (eigenlijk best wel vaak). Dan wil ik wat nieuws proberen en meestal houdt dat in dat er veel geld mee gemoeid is. Afgelopen zomer was het dan weer zover: ik wilde iets met macro-fotografie.. Na een hoop wikken en wegen DSC_8679kocht ik geen mpolaroid_extension_tube3_1acro- of microlens, maar wel een setje tussenringen van Polaroid. Dan ga je ze dus snel proberen (spinnen en bloemen) en loop je tegen het probleemaan dat je niet vanuit de hand kan fotograferen (dus statief gebruiken) en dat je met het statief niet dichtbij genoDSC_8716eg kan komen. Daar is een oplossing voor: een macro instelslede (weer wat kopen). Dan is het nog zoeken naar geschikte onFalcon Eyes Macro Instelslede Pro CA-T1215derwerpen… Gelukkig wilde Maaike wel met me naar de Hortus om vlinders te fotograferen. De vlinders bleven daar geduldig zitten terwijl ik aan het stoeien was met het statief, instelslede en scherpstellen. Het resultaat is er dan ook wel naar.
Binnenkort maar eens kijken hoe haar foto’s gewDSC_8696orden zijn die ze gemaakt heeft…   DSC_8959DSC_9016DSC_9032

Reacties zijn gesloten.