Project 12: Mei

Eindelijk, de foto van Mei. Zoals ik vorige maand al aangegeven had, dit keer geen foto van een vrouw :). Het was even puzzelen en het is dit keer niet één foto (weet het, speel vals), maar ik wilde toch een speciale foto plaatsen (naast de Project 12 foto). Of eigenlijk… ik wilde een foto van onze hond DSC_7927plaatsen, maar had niet meer de tijd om hem te fotograferen…. de foto die jullie hier zien is gemaakt de avond voordat we hem hebben laten inslapen.. het enige moment dat hij nog met z’n kop overeind kwam.. Alleen deze foto was niet echt “Project 12” waardig. Maar bij deze: toch geplaatst.

Om dan toch bij dieren te blijven, ik probeer ook paarden te fotograferen. Vorig jaar al een aantal foto’s gemaakt van Ruud en Joris (twee Friezen), nu dan een serie gemaakt op manege De Ruif. Het is een echte portretfoto geworden, dus aan mijn doelstelling vanDSC_7962 “Project 12” voldoe ik ;).

Paarden fotograferen is lastig: ze zijn groot, sterk en staan niet altijd stil. Veel vervelender, voor een goede paardenfoto (volgens diverse bronnen op internet) moeten de oren naar voren staan. Altijd lastig met een hoop geluid om je heen, maar het is dan toch gelukt… Bij deze: Bruintje

Reacties

Project 12: Mei — 2 reacties

  1. Ja, oren in een andere richting zou niet goed zijn. Hebben ze daar geen weiland? Een mooiere achtergrond zou ‘m leuker maken (of anders dat schuifje in lightroom dat de hoeken donkerder maakt wat schuiven?)

    • Nee, helaas geen weiland daar… In ieder geval niet waar we met het paard naartoe konden. Donkerder maken van de hoeken levert niets op, lichter maken iets, maar dan wordt ook de borst van het paard lichter (witter) Ik heb hem dus zo gelaten…