Foto’s presenteren V

De transfer-vellen

Het een-na-laatste deel van de serie foto’s presenteren. Een 

een van de tegels

maand geleden liet ik al de foto’s zien die op de tegels gezet zouden worden en waren er twee tegels gebakken.

We hebben toen de tegels gemeten en de “transfer-vellen” besteld. Een week later waren ze binnen, die transfer-vellen, en vandaag was het eindelijk dan zover: we konden de transfer-vellen op de tegels aanbrengen… Uiteraard is dat ook weer een klus, de tegels blijken dan toch iets kleiner dan de vellen, je moet ze op de tegels aanbrengen zoals we vroeger de tattoo-plaatjes aanbrachten, maar ja, A3 vellen vochtig maken en dan het plaatje zonder luchtbellen aanbrengen op de tegel is weer een kunst apart.

een van de tegels
Luchtbellen wegdrukken


En dan blijkt de tegel niet vlak, niet egaal, allerlei kleine afwijkingen die je krijgt als je handmatig de tegels maakt. Dat zorgt er in ieder geval voor dat het geen productiewerk is / lijkt.

Na anderhalf uur plakken, lucht en water wegdrukken en bijsnijden van de vellen zijn er dan vier tegels op A3 formaat (ongeveer) klaar om weer de oven in te gaan. Ze moeten dan nog “afgebakken” worden en ook dat moet weer redelijk 

resultaat, voor bakken

voorzichtig gebeuren.

In het echt zien de foto’s op de tegels er nog een beetje roze uit, maar op de foto is al een goede indruk te krijgen van hoe het een en ander eruit komt te zien… Wij waren in ieder geval al blij met het resultaat tot nu toe, nu wachten we met spanning op het uiteindelijke resultaat…Of het dus lukt is vers 2, maar vooralsnog is het een leuke manier van foto’s afdrukken en iets speciaals krijgen. 


Wat we wel weten is dat deze tegels een matte afdruk geven. Dit heeft vooral te maken met het “zelf gemaakt hebben” van de tegels. De vier tegels zijn werkelijk alle vier anders (en niet alleen met de foto). 


resultaat, voor bakken


Uiteraard kan dit ook op gekochte tegels. Dit zal een glans-afdruk geven en veel sneller klaar zijn (de tegels hoeven niet gemaakt te worden). Maar ja… dan ziet het er bijna als productie-tegel uit….

Met dank aan Elsbeth Pluimers voor de ondersteuning, hulp en enthousiaste begeleiding in dit project.

www.borlekeinphotography.nl

Reacties zijn gesloten.