Foto’s presenteren II

Zoals ik een paar weken geleden verteld heb ben ik bezig met het afdrukken van foto’s op (porselein) tegels. Een techniek die ik zelf nog niet eerder ben tegengekomen, met een transfer-plaatje een foto aanbrengen op een tegel en deze vervolgens tot 1200 graden C (?) verhitten om de foto in de tegel te branden.

Leuk, kan op allerlei soorten tegels, maar wij (+Paula van Dijk) en ik doen dat dus zelf: van porseleinklei hebben we de vorige weekenden tegels gemaakt op A3 formaat (feitelijk iets groter omdat de klei iets in schijnt te krimpen). 
Dit hield in dat we een frame maakten op een (hopelijk) vlakke plaat hout en die vulden met porseleinklei.
Drie uur lang opvullen, vlak maken, overtollig klei weghalen, ergens anders weer aanvullen, net zo lang tot de kleiplaat mooi vlak (en strak) was. Vervolgens de plaat omgedraaid om aan de onderkant luchtbellen weg te halen, eventueel klei toe te voegen als er grote gaten zaten en dan de boel weer strak maken….

Maar het resultaat op dit moment: 4 tegels van ongeveer A3 formaat, die nog moeten drogen voordat ze gebakken kunnen worden. Dat bakken gaat (als het goed is) over 2 weken gebeuren, daarna gaan we de foto’s bestellen en aanbrengen….

Wie weet, over 2 maanden hier een plaatje van het resultaat…….. (als de tegels heel blijven…)

www.borlekeinphotography.nl

Reacties zijn gesloten.